

2021 FALL Council Workshop Topics

Wednesday, September 29, 2021 at City Council Chambers

Approx. Times	Topic/Activity	Approx. Duration
7:55 am	Opening Remarks	5 min
City Servi	ces	(2 hours)
8:00am	Fire Dispatch: Discussion and direction	30 min
8:30am	Traffic Signal Optimization: Cameras & AI: Discussion and direction	25 min
8:55am	National Pollutant Discharge Elimination System: For Information	25 min
9:20am	Bulk Trash Collection Program: Discussion & direction	30 min
9:50pm	Community Tree Planting Volunteer Program: For Information	20 min
	BREAK (10 min) 10:10 – 10:20 am	
State & Fe	ederal Advocacy	(60 mins)
10:20am	State Legislative Session Report Out: Review impact of newly enacted legislation, and review annual priorities & KPIs	60 min
	LUNCH (40 min) 11:20 am – 12:00 pm	
Revenue	& Finances	(1:50 hours)
12:00pm	ARP Funding Allocations: Discussion & direction	30 min
12:30pm	Existing Operating Covenant Agreements: For Information	20 min
12:50pm	Utilities CIP Projects Review: Discussion & direction	60 min
	BREAK (10 min) 1:50 – 2:00 pm	
Organiza	tional Policies & Practices	(2:35 hours)
2:00pm	License Plate Reader Program Update: Discussion & direction	20 min
2:20pm	Vehicle Replacement Policy: Discussion & direction	20 min
2:40pm	McKinley Bridge Colors & Naming: Discussion & direction	20 min
3:00pm	Trails Master Plan – Phase II: Discussion & direction	20 min
3:20pm	Expanded Access to the Library's Heritage Room Collection: Discussion & direction	20 min
3:50pm	Citywide "No Parking" on Street Sweeping Days: Discussion & direction	30 min
4:10pm	Water Meter Replacement Program: Discussion & direction	25 min
4:35pm	Closing Remarks & Wrap up	5 min
4:40pm	Adjourn	